Λίγες μόλις μέρες πέρασαν αφότου οι χριστιανοί αξιωθήκαμε να γιορτάσουμε τα μεγάλα, κοσμοσωτήρια γεγονότα της Θείας Ενανθρωπήσεως και της εν κόσμω Επιφανείας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η Κοινότητά μας άνοιξε τις πάντοτε φιλόξενες πύλες της, προκειμένου με χαρά να υποδεχθεί για μία ακόμα φορά τους ενορίτες, τους προσκυνητές και τους πολλούς και εκλεκτούς φίλους της.ε

Αφορμή στάθηκε η τέλεση αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, καθώς και η ευλογία και κοπή της Αγιοβασιλόπιττας, την Κυριακή, 15η τρέχοντος.

Με τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος αυτές τις ημέρες συμπληρώνει δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του - σεπτή Πατριαρχική αναθέσει- ως Πατριαρχικού Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου, συλλειτούργησε ο οικείος Ιερατικώς Προϊστάμενος και διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Καμιάνοβιτς.

Μεταξύ των εκκλησιαζομένων ήταν οι Άρχοντες του Πατριαρχείου μας κ. Παντελεήμων Βίγκας και κ. Αντώνιος Χατζόπουλος, καθώς επίσης και η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της όμορης Κοινότητας του Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου κα Ρέα Κάλφογλου.

Στην Κοινοτική Αίθουσα, αμέσως μετά την ευλογία της πίττας του Αγίου Βασιλείου, μίλησε, κατάλληλα προς την περίσταση, ο άγιος Κυδωνιών, ο οποίος μετέφερε προς όλους τους τις ευχές του Παναγιωτάτου Προκαθημένου της Ορθοδοξίας και Αρχιεπισκόπου της Πόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του Προέδρου μας κ. Χρυσοβαλάντη Τζαβίδη, ο οποίος παρουσίασε επισήμως στον Σεβασμιώτατο τα μέλη της νέας Εφοροεπιτροπής, η οποία, όπως είναι γνωστό, προέκυψε από τις πρόσφατες κοινοτικές εκλογές τις 11ης Δεκεμβρίου 2022.

Κατά τη διανομή της Αγιοβασιλόπιττας το νόμισμα έλαχε στον μικρό Βαγγέλη Νικολαΐδη, γόνο του Βαφεοχωρίου και μαθητή της Β΄ τάξης του Ζαππείου Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος έλαβε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου και απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια όλων των παριστάμενων.

Η Κοινότητα του ερατεινού Βαφεοχωρίου εύχεται σ’ όλους το νέο έτος 2023 να είσαι αίσιο, δημιουργικό και ειρηνικό κατά πάντα.

Βαφεοχώρι, Δευτέρα, 16η Ιανουαρίου 2023.

† Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ραϊλάκης Βρανάς
Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας
Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Εγγραφείτε στη λίστα emails των Κοινοτήτων Περιφέρειας Βοσπόρου για να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νέο.

Please enable the javascript to submit this form