Θερινό φεστιβάλ στο Νεοχώρι του Βοσπόρου

Η Εφοροεπιτροπή του Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριώτισσας και η συντονιστική επιτροπή "ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ 2021" διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά, με αφορμή την ετήσια πανήγυρη του Ι.Ναού, τις καθιερωμένες πλέον θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ένα φεστιβάλ προσανατολισμένο στην ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της σύγχρονης παρουσίας της ιστορικής Κοινότητάς μας στην Κωνσταντινούπολη.

Όλες κι όλοι μας, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, δοκιμαζόμαστε από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα μόνα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αντίξοες συνθήκες είναι η επιστήμη και η αλληλεγγύη. Κι αν για την επιστήμη αφηνόμαστε στα χέρια των ειδικών, στην αλληλεγγύη πρέπει εμείς οι ίδιοι να δραστηριοποιηθούμε και να επιβεβαιώσουμε την αξία της κοινότητας των ανθρώπων.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο επενδύουμε στον πολιτισμό, που διαχρονικά αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας κι επαφής με τον συνάνθρωπο. Δίνουμε και φέτος το παρών μέσα από ένα πρόγραμμα τριών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στον ολάνθιστο αυλόγυρο της Παναγίας Κουμαριώτισσας και θα ακολουθούν όλες τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών για την προστασία από τη μετάδοση του COVID-19 (αποστάσεις ασφαλείας, χρήση μάσκας και απολύμανση των χεριών).

Σας περιμένουμε όλες και όλους στον πολιτιστικό θεσμό της Κοινότητάς μας.

Πρόγραμμα

------------------------------------------------------------

Theotokia Kültür Buluşmaları 22 Ağustos'ta başlıyor!
Kilise takvimine göre her yıl Panayia’nın (Meryem Ana) anıldığı Ağustos ayında gerçekleşen ‘Theotokia Kültür Buluşmaları’nın bu yıl dördüncüsü gerçekleşiyor.

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı’nın avlusunda gerçekleşecek etkinlikler:

  • 22 Ağustos Pazar saat 19:00’da “Sarayda ve Kilisede Rum bir Bestekar: Hanende Zaharya” konseriyle başlayacak.
  • 28 Ağustos Pazar saat 18:30’da Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu'nun aynı melodi ve iki dilde söylenen “Hasretin İki Yakası Ezgileri” konseriyle devam edecek Theotokia 2021.
  • 2 Eylül Perşembe saat 18:30'da “21 Yüzyılda Yayıncıların Zorlukları, Dönüşümleri ve Yeni Fırsatlar: Aras, Gözlem ve İstos Örneği” başlıklı panelin gerçekleştirilmesiyle son bulacak.

Bu yıl etkinlik alanına girişte Covid-19 pandemisine karşı katılımcı sayısı gözetilecek, girişte ve etkinlik alanında güncel sağlık tedbirleri takip edilecektir.

Theotokia 2021’in Covid-19 pandemisinin yarattığı zorlu koşullarda sosyal dayanışma kültürünü ve mahalle ruhununu pekiştirmesi hedefleniyor.

Εγγραφείτε στη λίστα emails των Κοινοτήτων Περιφέρειας Βοσπόρου για να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νέο.

Please enable the javascript to submit this form