Με σεμνότητα, ιεροπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε στην Κοινότητά μας, ο συγχωριανός μας Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος, με αφορμή το θαύμα που έκανε το έτος 1832, σώζοντας ολόκληρο το νησί της Λέσβου από την θανατηφόρο ασθένεια της πανώλης.

Οι λειτουργικές συνάξεις, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Παναγίας Κουμαριώτισσας, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023, τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου, που βρίσκεται στον γυναικωνίτη του Ιερού Ναού μας, πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τόν Σεβ. Επόπτη μας.

Ακολούθησε, μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα, μία θαυμάσια δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα και έτσι δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των ενοριτών μας.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή του Παραλύτου, 7 Μαΐου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Επόπτη μας. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητος Βαφεοχωρίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο και ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου και διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος Επιφάνιος Καμιάνοβιτς. Πριν από την Απόλυση ο Δεσπότης μας ευχήθηκε τα δέοντα και επικαλέστηκε την ευλογία του Νιχωρίτη Αγίου μας προς όλους.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στην Κοινοτική αίθουσα και ανταλλαγή εορτίων ευχών.

Εγγραφείτε στη λίστα emails των Κοινοτήτων Περιφέρειας Βοσπόρου για να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νέο.

Please enable the javascript to submit this form