Η Κοινότητά μας πιστή στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα του χωριού μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ολοκλήρωσε τον κύκλο των θερινών λατρευτικών εκδηλώσεων, των παρακλήσεων των ιερών αγιασμάτων της.

Η παράδοση αυτή είναι βαθιά ριζωμένη στα έθιμα του χωριού μας, αφού τα ιερά αγιάσματά μας πλαισιώνουν και στολίζουν το χωριό μας εδώ και αιώνες. Ευλογία μεγάλη και αγιασμός ψυχής κα σώματος για όλους εμάς αλλά και για όλους τους προσκυνητές μας.

Οι λατρευτικές λοιπόν αυτές θερινές εκδηλώσεις των παρακλήσεων των ιερών αγιασμάτων μας, ξεκινούν κατά το εορτολόγιο: Στις 12 Ιουνίου με το ιστορικό Αγίασμα του Αγίου Ονουφρίου, στις 2 Ιουλίου με το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, στις 7 Ιουλίου με το Αγίασμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στις 20 Ιουλίου με το Αγίασμα του Προφήτου Ηλιού τού Θεσβίτου στο Κοιμητηριακό Ναό μας, στις 26 Ιουλίου με το Αγίασμα της Αγ. Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής του παρεκκλησίου εντός του προαυλίου των Ταξιαρχών και ολοκληρώνουμε με το αγίασμα του Αγίου Νικολάου στις 28 Ιουλίου.

Ετσι, μετά την ολοκλήρωση των παρακλήσεων των ιερών αγιασμάτων της Κοινότητός μας, μπαίνουμε στην ευλογημένη περίοδο των Παρακλήσεων της Παναγίας του Δεκαπενταυγούστου.

Δείτε αναλυτικά τις λατρευτικές εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς.

Εγγραφείτε στη λίστα emails των Κοινοτήτων Περιφέρειας Βοσπόρου για να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νέο.

Please enable the javascript to submit this form