Με ιεροπρέπεια και σεμνότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στο Μπεμπέκι, το όμορφο αυτό προάστιο του Βοσπόρου.

Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, Πατριαρχικού Επόπτου της Περιφερείας μας, ο οποίος ευλόγησε την αρτοκλασία και ανέλυσε το απολυτίκιο του τιμωμένου Αγίου. Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος Ιερείς, που διακονούν στις Κοινότητες του Βοσπόρου, καθώς και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Χαράλαμπος Nichev, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως, ο οποίος δέχτηκε τις ευχές όλων των παρόντων, για τα ονομαστήριά του.

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στην παρακειμένη αίθουσα. Ανήμερα της εορτής του λαοφιλούς Αγίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό μας, ιερουργούντος του ιδίου Ιεράρχου και συνιερουργούντων των Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Καισαρίου Χρόνη, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Ευαγγέλου Γρηγοριάδου, διακονούντος του Ιερολ. Διακόνου κ. Αστερίου Μπαρντακτσή. Εκκλησιάστηκαν ενορίτες μας και προσκυνητές από διάφορα μέρη της Πόλεως, καθώς επίσης και ένας πολυμελής όμιλος Ομογενών από το Reutlingen της Γερμανίας, με συνοδούς τους Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Δημήτριο Κατσάνο και Αιδεσιμ. Πρεσβύ-τερο κ. Παύλο Νάστα. Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στην αίθουσα της Κοινότητος, όπου πραγματοποιήθηκε η ευλογία και κοπή της Αγιοβασιλόπιτας. Το φλουρί έλαχε στο κομμάτι του εορταζομένου Αγίου προστάτου της Κοινότητός μας.

Στη συνέχεια ο Δεσπότης μας παρουσίασε και ευλόγησε τα νέα μέλη της Εφοροεπιτροπής, με Πρόεδρο τον αγαπητό μας κ. Παντελεήμονα Παναγιωτίδη.

Η Κοινότητά μας ευχαριστεί όλους όσοι συμπαρίστανται ποικιλοτρόπως στο έργο της και εύχεται σε όλο τον κόσμο τα χρόνια πολλά! 

Εγγραφείτε στη λίστα emails των Κοινοτήτων Περιφέρειας Βοσπόρου για να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νέο.

Please enable the javascript to submit this form