Την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, εορτή της Μεσοπεντηκοστής, τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Σωφρόνιος Γκουτσίνης και ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητος Βαφεοχωρίου και διακόνησε ο Αρχιδιάκονός του Νεκτάριος Λαγουμίδης.

Συμπροσευχήθηκε από το Άγιο Βήμα και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πατριαρχικός Επόπτης της Περιφερείας μας. Ανάμεσα στους εκκλησιαζομένους ήταν ο Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ Λάκης Βίγκας, μέλη των δύο Εφοροεπιτροπών του Νεοχωρίου καθώς επίσης και όμιλος καθηγητών και μαθητών του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, οι οποίοι ευρίσκονταν στην Πόλη για προσκυνηματικούς και πολιτιστικούς λόγους.

Πριν από την Απόλυση και σύμφωνα με την παράδοση ο Σεβ. Επόπτης μας καλωσόρισε τους εκδρομείς, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και ευχήθηκε τα δέοντα προς όλους. Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης αντιφώνησε και ευχαρίστησε τον Δεσπότη μας καθώς και την Εφοροεπιτροπή της Κοινότητός μας, για την φιλοξενία.

Ακολούθησε ένα θαυμάσιο γεύμα στην Κοινοτική μας αίθουσα και στη συνέχεια οι εκδρομείς αναχώρησαν, επιστρέφοντας στην όμορφη πόλη της Ξάνθης.

Εγγραφείτε στη λίστα emails των Κοινοτήτων Περιφέρειας Βοσπόρου για να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νέο.

Please enable the javascript to submit this form